ANTALYA / MURATPAŞA - Hasan Kaya Ortaokulu

HASAN KAYA KİMDİR

Hasan KAYA

Antalya ili Akseki İlçesinde 1933 yılında doğdu.İlköğretimini, Akseki İlçesinde tamamladı. 1956 ylında Antalya il merkezine gelerek ticarete başladı. Özverili bir çalışma neticesinde 1965 yılında "MİAMİ" ünvanı ile ticaret hayatında bir yer edindi. Hayatı boyunca okula ve okumaya karşı arzusu olmasına rağmen dönemin şartları kendisini ticaret hayatına atadı. Eğitime karşı özlemi ve inacı nedeni ile bir okul yaptırıp adı ile anılmasını istemiştir. 1991 yılında kendi adı ile anılan Hasan Kaya İlköğretim Okulu´nu yaptırarak eğitim öğretim hizmetine 05/11/1991 tarihinde kazandırmıştır.

Hasan Kaya , öğretmen ve öğrencilere hitaben şunları söylemiştir; "Bu eğitim kurumu alınteri ve göznuru ile yapıldı. Burada kafalar müspet ilim ışığıyla aydınlansın. Yürekler insan sevgisi, kardeşlik duygusu ile dolsun.Burada vatan,ulus sevgisinin büyüklüğü, sorumluluk duygusunun gerekliliği öğrenilsin. Böyle olunca benim gayem yerini bulmuş, gönlüm huzur ve mutlulukla dolmuş olacaktır."

Yayın: 20.02.2013 - Güncelleme: 07.03.2024 09:48 - Görüntülenme: 1911